Kerobas rūgtā šokolāde

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  6 komentāri
Kerobas rūgtā šokolāde
Foto: Katrīna Lipska

Ievads

Našķis tiem, kas pievērsušies ne-šokolādes uzturam, un savā ēdienkartē ir izskauduši kakao produktus kā sugu(Tas var būt sastāvā esošā kofeīna vai teobromīna dēļ, vai rūpnieciskās apstrādes dēļ, kuras rezultātā zūd lielākā daļa kakao pupiņu labo īpašību). Vairāk par keroba labajām īpašībām lasi sadaļā Uztura dažādībai.


Sastāvdaļas

  • Kokosriekstu sviests vai eļļa
  • Kerobas pulveris

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu, BIO kerobas pulveri


Pagatavošana

  1. Sastāvdaļas tiek izmantotas vienādos daudzumos, ja ½ glāzes kokosriekstu sviesta, tad tieši tikpat- ½ glāze kerobas pulvera.
  2. Lej bļodā karstu ūdeni, un liek bļodu ar kokosriekstu sviestu ūdens peldēlai tas izkūst.
  3. Tad, kad kokosriekstu sviests ir izkusis, tajā iemaisa kerobas pulveri un maisa kamēr visi kunkulīši izzuduši un izveidojusies viendabīga masa.
  4. Tad lej masu veidnē, vai ledus formītēs un liek saldētavā sastingt. Šokolāde gatava!

Piezīmes

Vislabāk tās garšo tikko izņemtas no ledusskapja, bet pēc dienas stāvēšanas istabas temperatūrā nedaudz smērēs pirkstus! :) Lai istabas temperatūrā šokolāde nekustu, iesaku kokosriekstu eļļas vietā izmantot kakao sviestu, pievienojot tikai kādu ēdamkaroti kokosriekstu eļļas.

 

Saldākai garšai var pievienot kādu saldinātāju pēc izvēles- medu, kļavas sīrupu, u.c.,bet tad jāuzmanās, lai šokolāde nekļūst kunkuļaina!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

6 komentāri:

  • Vai izdevās šo masu dabūt pavisam viendabīgu?
    Pati keroba ātri vien izkusa siltajā kokosriekstu sviestā, bet maziņi kunkulīši un biezākas nogulsnes apakšā palika.
    Vai tas kā ietekmējis kvalitāti - vēl nemāku spriest - gardums vēl "gatavojas" iekš saldētavas :p

  • Jā, šokolādītes iznāca pavisam viendabīgas, kā bildē! Konsistence tieši tāda pati kā šokolādes tāfelītei! :)

  • Ziņoju Ancei par "šokolādes" glazūru tortei: sanāca lieliski!
    Par pamatu ņēmu šo recepti:
    http://ilonagatavo.blogspot.com/2011/11/sokolades-glazura.html
    Tik kakao aizstāju ar kerobu, sviestu ar ghi, un liku klāt brūno cukuru =D

  • prieks par izdošanos ar keroba glazūru, receptīte gan nav no liesākajām, hehehe! :))

  • Man stāv nopirkts 0,5kg keroba pulvera, grasos mest ārā :D nespēju noticēt, ka no viņa sanāktu kas baudāms. Varbūt ražotāji pie vainas, hmm? Provēju kā kakao ar pienu pagatavot :( Tagad domāju, vai vērts ar koko sviestu eksperimentēt...

  • Tad varbūt Tev vienkārši šis produkts neder, ja tik ļoti negaršo! Protams, var gadīties, ka kāds ražotājs to ir pagatavojis īpaši nebaudāmu, bet iespējams, ka tā ir tikai katra paša garšas izjūta :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB