Indijas riekstu tarte ar ogu musu

Indijas riekstu tarte ar ogu musu
Foto: Amālija Andersone

Ievads

Daudzums: divām 11cm tartēm


Sastāvdaļas

Ogu musam:

  • 2 nelieli avokado
  • 1 ēd.k. medus (pielāgot pēc vēlamā salduma)
  • 2 saujas upeņu
  • 2 saujas dzērveņu
  • 1-2 ēd.k. kokosriekstu eļļas, pēc izvēles

Indijas riekstu pamatnei:

  • 200g indijas riekstu 
  • 50g kokosriekstu miltu 
  • apmēram 15 dateles 
  • šķipsna sāls 

*Iesaku izmantot SUPER Garden kokosriekstu eļļu un kokosriekstu miltus


Pagatavošana

1. Sagatavo pamatni- sastāvdaļas samaļ virtuves kombainā līdz rieksti sasmalcināti un dateles sākušas mazliet saķepināt masu. Pamatni izspiež taršu formītēs, atstāj ledusskapī sastingt.

2. Gatavo ogu musu- izmantojot blendera stampiņu, sablendē visas sastāvdaļas līdz vienmērīgai masai, kas pārvērtusies košā ogu krāsā.

4. Kārto ogu musu virs riekstu pamatnes, nogarnē ar kokosriekstu skaidiņām vai ogām pēc izvēles.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

4 komentāri:

  • vai dzērveņu vietā varētu pievienot jāņogas vai avenes vai vai mellenes vai kādas citas ogas , kas ir gatavas reizē ar upenēm?

  • Var likt jebkādas ogas, kādas ir :)

  • Un vēl jautājums par riekstiem - kā ir pareizāk - vai tiem jābūt iepriekš mērcētiem un tad žāvētiem (aktivētiem) vai arī vienkārši mērcētiem pirms malšanas vai arī tie var būt tieši no paciņas?

  • Vislabāk būtu, ja tie ir mērcēti, var būt arī mērcēti/žāvēti, taču noteikti neiesaku tos izmantot tikko no paciņas!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB