Hipiju halva

Bez glutēna  /  Bez olām  /  1 komentārs
Hipiju halva
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šī halva garšo lieliski arī bez pistāciju kārtas, tāpēc tā nav obligāta! :)


Sastāvdaļas

Halvas kārta:

  • 75g tahini sezama pastas
  • 25g sezama sēklu
  • ½ glāze dateļu
  • Šķipsna sāls

Pistāciju marcipāna kārta:

  • 1 glāze lobītu pistāciju riekstu
  • Medus pēc garšas
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Halvas kārtai- sastāvdaļas sablenderē līdz viendabīgai masai.
  2. Lej formā, izklātā ar cepamo papīru, vai pārtikas plēvi un atstāj saldētavā atdzesēties, kamēr gatavo otru kārtu.
  3. pistāciju marcipāna kārtai- pistācijas uz pannas apgrauzdē, tad tām norīvē/noloba miziņas.
  4. Pistācijas ar šķipsnu sāls liek blenderī vai virtuves kombainā un maļ līdz vienmērīgai masai, tas var aizņemt apmēram 10 minūtes, ja izmanto mazāk jaudīgu tehniku, var pieliet pavisam nedaudz ūdens.
  5. Kad masa iznākusi marcipānam līdzīga, vai vienkārši tik rupja/smalka, cik pašam gribas, klāt iemaisa medu, pēc vēlamā salduma.
  6. Lej masu virsū halvai, atstāj saldētavā sastingt.
  7. Kad halva sastingusi, ņem ārā no saldētavas, griež gabaliņos, nedaudz atlaidina un pasniedz!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

1 komentārs:

  • Tikko kā mēģināju pagatavot šo brīnumu! :) Gatavojot halvas kārtu, gandrīz nodedzināju blenderi... Uh, laimīgā kārtā vēlāk izrādījās, ka tas tomēr darbojas :) Ar nākamo kārtu vairs neatļāvos tik ļoti noslogot tehniku. Samalu pistāciju riekstus un tos maisīju kopā ar medu, izmantojot koka karoti. Sanāca mazliet drupeni, bet nekāda vaina :) Viss kopā garšo ļoti, ļoti saldi! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB