Bezgrēka Snickers

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  4 komentāri
Bezgrēka Snickers
Foto: Amālija Andersone

Ievads

Šis ir manas ģimenes absolūts favorīts! Tagad man nākas tos taisīt uz visiem iespējamiem svētkiem, dzimšanas dienām, vārda dienām, saulainām, lietainām dienām, kad grūti un bēdīgi, kad jānosvin un jāpriecājas! :D Jāatzīstas, ka arī es pati tagad reizi pa reizei uzēdu snickerus, tiesa gan- pašas taisītos! :)


Sastāvdaļas

Nugats:

  • 1,5 tasītes indijas riekstu (viegli apgrauzdēti)
  • 1 tasīte dateļu
  • šķipsna sāls

Karamele:

  • 1/2 bundža "Biona" vai "Cosmoveda" kokosriekstu piena
  • 1 tasīte dateļu
  • sāls pēc vēlamā sāļuma

Šokolādes glazūra:

  • 1 tasīte kausēta kokosriekstu eļļa
  • 3-4 ēd.k. kļavu sīrupa (ieteicams šokolādi gatavot mazāk saldu!)
  • 4 strīķētas ēd.k. "Supergarden" kakao pulvera

Riekstu kārtai:

  • 1 tase BIO zemesriekstu

Pagatavošana

1. Pagatavo nugatu jeb pamatni- sastāvdaļas sablendē vai samaļ virtuves kombainā līdz masa ķep kopā. Svarīgi ir nepārcensties, citādi snickers būs vairāk košļājams nekā kožams :) Gatavo pamatni izspiež pa četrkantainu trauku apmēram 1cm biezumā, liek ledusskapī atdzesēties.

 

2. Gatavo karameli- sastāvdaļas liek blenderī un kuļ līdz dateles pilnībā izšķīdušas un izveidojusies viendabīga karameles masa. Pievieno vairāk sāli, lai iegūtu sāļās karameles garšu.

 

3. Grauzdē zemesriekstus olīveļļā, līdz tie viegli zeltaini. Uzmanīgi! Zemesriekstus var ļoti ātri piecept melnus! Kad tie gatavi, liek atdzesēties trauciņā.

 

4. Šokolādes glazūrai visas sastāvdaļas vienmērīgi izmaisa, līdz iegūst līstošu šokolādes masu bez kunkuļiem. Liek ledusskapī nedaudz sabiezēt.

 

5. Ņem no ledusskapja atdzesēto nugatu un griež snickera gabalos. Katram gabalam lej virsū karameli, ber virsū grauzdētos zemesriekstus. Šajā brīdī ieteicams šo kombināciju nedaudz paturēt saldētavā, lai karamele sastingst un glazūras liešana veiktos vieglāk, taču to var arī nedarīt.

 

6. Ņem šokolādes glazūru, apmaisa un lej virsū snickers batoniņiem. Šis solis ir diezgan piņķerīgs, jo šokolāde jālej ir uzmanīgi un jāskrien aši batoniņus saldēt. Kad šokolāde sasalusi virs batoniņiem, nokasa nolijušo šokolādi no trauka pamatnes, izkausē un lej pa jaunu virsū. Šādi procesu atkārto vairākas reizes, līdz batoniņi pilnībā pārklāti.

 

7. Gatavos batoniņus uzglabā ledusskapī (vai saldētavā ilgākam laikam)


Piezīmes

Ja izmantosi sabiezējušu šokolādi, paturētu ledusskapī, glazūru būs daudz vieglāk uzsmērēt uz batoniņiem, taču tie neizskatīsies tik zīdaini un glīti!

Ieteicams šokolādi taisīt rūgtu, jo pats batoniņš būs ļoti salds!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

4 komentāri:

  • Fantastiski garšīgs kārums! Es tikai taisīju kā kūku - 3 slāņos un pēc tam sagriezu gabaliņos. Sanāca salīdzinoši ātri, vienkārši un ļooooti garšīgi. Paldies par recepti! Noteikti šī arī mūsu ģimenē nu būs favorīts!

  • Šodien domāju pagatavot, bet īsti nesapratu, kāds daudzums domāts ar "tase". Britu tase: 1 cup = 10 fl.oz.= 2.8 dl.= 280 ml?. Varat lūdzu, noprecizēt gramos vai kādā citā saprotamā mērvienībā? Paldies.

  • Tase savā būtībā it kā vienmēr ir bijusi 250ml, bet kā jau parasti, cik tautību, tik variantu :))

  • Vai dateles un rieksti jāizmērcē?


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB