Apelsīnu siera kūka ar braunija pamatni

Apelsīnu siera kūka ar braunija pamatni
Foto: Amālija Andersone

Ievads

Šī recepte radās Ziemassvētku vakaram tuvojoties, kad galdā klājamo ēdienu saraksts jau bija gatavs, taču par desertu tika nedaudz piemirsts. Bija jādomā ātri un kļūdīties arī nebija vēlams, tad nu vēru vaļā pašas blogu un lūkoju pēc idejām. Mazliet iedvesmas no TopiVesels.lv desertu sadaļas, pašas iztēles un mammas no saldētavas krājumiem izvilktās smiltsērkšķu ogas, nodrošināja gardu, vairāku recepšu apvienojumu, kura pamatā ir saldā kartupeļa braunijs ar smiltsērkšu siera krēma kārtu.


Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 1 vidēja lieluma saldais kartupelis (batāte), sarīvēts aptuveni 2-3 tasītes
  • 3 bioloģiskas olas
  • 1/2 tasīte izkausēta bioloģiskā sviesta, vai Gī sviesta
  • 1/4 tasīte kļavu sīrupa
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta (pašgatavotu, vislabāk)
  • 1/2 tasīte bioloģiskā kakao pulvera (raw)
  • 1 tējk. bioloģiskā cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. soda, pēc izvēles
  • 2,5 ēd.k. kokosriekstu miltu

Krēmam:

  • 3 tases indijas riekstu, iepriekš nomērcēti
  • 1 tase svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 2 lielas saujas smiltsērkšķu ogu
  • Rīvētas miziņas no izmantotajiem apelsīniem
  • ½ tases medus vai cita saldinātāja pēc izvēles (pievienot pēc garšas, jo medus garša partiju no partijas atšķiras!)
  • 3/4 tases izkausēta kokosriekstu eļļas
  • Sula no 1/2 citrona
  • Šķipsniņa sāls

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO kakao pulveri, BIO kokosriekstu miltus, BIO kokosriekstu eļļu


Pagatavošana

Pamatnei:

1. Uzsilda krāsni uz 185°C.

2. Lielā bļodā kopā samaisa sarīvētu batāti, olas, vaniļas ekstraktu, kļavu sīrupu, sviestu, līdz masa ir vienmērīga.

3. Pievieno caur sietiņu izsijātu kakao un cepamo pulveri, kārtīgi apmaisa.

4. Kā pēdējos pievieno kokosriekstu miltus. Galvenais nepiebērt par daudz, jo milti uzsūc daudz šķidruma un pamatne var iznākt sausa.

5. Cepamo kūkas formu ieziež ar sviestu, lej braunija masu un liek cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.

6. Kad pamatne gatava, to atstāj atdzesēties.

 

Krēmam:

1. Sablendē visas sastāvdaļas izņemot apelsīna miziņas līdz viendabīgai krēmīgai masai. Pievieno apelsīna miziņas un kārtīgi samaisa.

2. Kad pamatne atdzisusi, lej krēmu kūkas formā, nogarnē ar apelsīnu šķēlītēm, melno šokolādi vai ko citu pēc izvēles un liek atdzesēties ledusskapī uz 1-2 stundām.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB