Apelsīnu-melleņu sierakūka svaigēdāju gaumē

Pagatavošana: 120 min  /  8 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  3 komentāri
Apelsīnu-melleņu sierakūka svaigēdāju gaumē
Foto: Katrīna Lipska

Ievads

Šī bija mana pirmā vegāniskā svaigēdāju kūka, ko pagatavoju, uztraukums bija, jo zināju, ka to nāks garšot augstāko prasību degustatori jeb manas draudzenes- katra ar savām garšas īpatnībām. Tomēr liekas, ka izdevās, vismaz tas bija kas cits, nekā visas ierastās biskvīta kūkas ar krēma pildījumiem. Šī kūka ir fantastiski iederas svētku galdā, tās skaistā vizuālā paskata dēļ, kā arī ir sātīga un uzturvielām bagāta.


Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 2 glāzes riekstu (es izmantoju valriekstus, mandeles, nedaudz lazdu riekstu)
  • 1 glāze dateļu vai rozīņu (es izmantoju gan dateles, gan rozīnes, un pāris žāvētu plūmju)
  • Šķipsniņa sāls

 

Apelsīnu krēmam:

  • 3 glāzes indijas riekstu, nomērcēti vismaz 3-4h
  • ¾ glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • Rīvētas miziņas no visiem izmantotajiem apelsīniem
  • ½ glāzes kļavu sīrupa, vai cita saldinātāja pēc izvēles(es lietoju medu un kļavu sīrupu uz pusēm)
  • ½ glāze izkausēta kokosriekstu eļļas vai sviesta
  • Sula no viena citrona
  • Sķipsniņa sāls

 

Melleņu krēmam:

  • 2 glāzes melleņu (es izmantoju saldētas)
  • ¼ glāzes apelsīnu krēma

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu, BIO rozīnes 


Pagatavošana

  1. Blenderī vai virtuves kombainā samaļ sastāvaļas pamatnei līdz izveidojas viendabīga masa. Izspiež kūkas formā un liek ledusskapī.
  2. Apelsīnu krēmam: sablenderē visas sastāvdaļas izņemot apelsīna miziņas līdz viendabīgai krēmīgai masai. Pievieno apelsīna miziņas un kārtīgi samaisa. Lej krēmu kūkas formā, pataupot ¼ glāzi krēma melleņu kārtai, un liek saldētavā.
  3. Melleņu kārtai: mellenes kopā ar apelsīnu krēmu sablenderē līdz viendabīgai masai, bet tā, lai dažas odziņas vēl būtu veselas. Lej apelsīnu krēmam pa virsu un liek atpakaļ saldētavā, atstāj uz nakti.
  4. Pirms pasniegšanas atlaidina kūku 2 stundas un pasniedz nogarnētu ar mellenēm un apelsīnu šķēlītēm! Skaistu baudīšanu!

Piezīmes

Kā jau bildē var manīt, mana kūciņa ir diezgan paplāna, to gribēju veidot vairāk augstāku, kā orģinālreceptē, ja arī Tev ir šāda vēlme ieteiktu uz pusi palielināt sastāvdaļu daudzumu vai arī vienkārši izvēlēties mazāku kūkas formu!

 

Neatkarīgi no tā, cik kūka iznāks bieza- sātīga un garda tā ir bez gala! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

3 komentāri:

  • Paldies par brīnišķīgu recepti - šī bija mana pirmā svaigēdāju kūka - tiešām kolosāls baudījums gan garšas kārpiņām, gan ausīm, jo visi slavēja kā gardāko kūku, kāda jebkad ēsta! :) Viens jautājums - cik ilgi viņu var uzglabāt saldētavā - vai ir iespējams vairākas dienas - vai nezudīs garša?

  • Man ir patiess prieks to dzirdēt! :)
    Saldētavā kūka var stāvēt pat vairākas nedēļas (vēlams, lai trauks ir noslēgts, ar vāciņu vai pārtikas plēvi)!

  • Super! Tādā gadījumā šī ir gadsimta labākā recepte, jo varu laicīgi sagatavoties vairākām ballītēm! Paldies!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB