Anjeer

Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri
Anjeer
Foto: Eduards Laķis

Ievads

Anjeer halwa ir indiešu saldums, kas gatavots no vīģēm, riekstiem, gī sviesta un kardamona. Vīģu halva ir bagāts minerālvielu avots, kas savienojumā ar gī sviestu un vīģu saldumu būs nervu sistēmu nomierinošs un dziedinošs našķis. Tiek uzskatīts, ka šis saldums pilda arī afrodiziaka īpašības, stimulējot reproduktīvo sistēmu, paaugstinot libido un uzturot veselīgu seksuālo dziņu.


Sastāvdaļas

  • 2 krūzes žāvētu vīģu
  • 2 krūzes lazdu riekstu/ mandeļu piena
  • ½ krūze maltu mandeļu
  • ¼ krūzes apgrauzdētu mandeļu, rupji sakapātu
  • 1/3 krūzes apgrauzdētu, rupji sakapātu Indijas riekstu
  • 2/4 krūzes rupji sakapātu valriekstu
  • 3 ēd.k. Gī sviesta
  • 8-10 kardamona pākstis

Pagatavošana

  1. Vīģes iepriekš nomērcē siltā ūdenī, apmēram 30 minūtes.
  2. No kardamona pākstīm, izņem sēkliņas un samaļ tās dzirnaviņās.
  3. Pagatavo vīģu pastu- no vīģēm nolej ūdeni, tās ber blenderī, pārlej ar lazdu riekstu vai mandeļu pienu (vai citu, pēc izvēles) un sablenderē, līdz vienmērīgai masai.
  4. Pannā (vok vislabāk) izkausē 2 ēd.k. gī sviesta, pievieno vīģu pastu, kardamonu un maltās mandeles, kārtīgi izmaisa un cepj/sautē apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot un nokasot masu no pannas malām.
  5. Kad vīģu pasta ir gatava, tā veidojas tumši brūnā krāsā, vairs gandrīz nelīp pie pannas un ūdens ir gandrīz izgarojis, atstājot pastu biezu un daudzumā sarāvušos. Veļot ar karoti, tai vajadzētu veidot mīklas piku.
  6. Noņem pannu no uguns, pievieno grauzdētos riekstiņus, atlikušo karoti gī sviesta, kārtīgi apmaisa un liek formītē izklātā ar pārtikas plēvi.
  7. Kad halva atdzisusi, to var ielikt ledusskapī sastingt, taču var arī griezt gabalos uzreiz.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB