Ābolu deserts ar riekstu drumstalām

4 personām  /  0 komentāri
Ābolu deserts ar riekstu drumstalām
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Garšu šim ziemīgajam desertam noteiks izmantoto ābolu garša, to sladums, vai skābums. Var izmantot arī bumbierus, vai pusi ābolu un pusi bumbieru! Kā vienmēr, ar visām receptēm aicinu eksperimentēt :)


Sastāvdaļas

  • 8-10 vidēji  āboli (nomizoti, ja miza ir bieza, kā ziemas āboliem)
  • Sonnentor Malts Ceilonas kanēlis, pēc garšas
  • muskatrieksts, pēc garšas
  • Citrona vai apelsīna miziņa pēc garšas
  • Ūdens, pēc nepieciešamības
  • 100g kokosriekstu eļļas, istabas temperatūrā, bet ne izkususi
  • 135g kokosriekstu skaidiņu (puse samalta dzirnaviņās)
  • 70g valrieksti, samalti 
  • 80g indijas riekstu, samalti
  • 100g "Biona" kokosriekstu palmu cukurs + 1 ēd.k. āboliem
  • 1/2 tējk. jūras sāls

*Iesaku izmantot SUPER Garden BIO kokosriekstu eļļu


Pagatavošana

1. Ābolus sagriež vidēji lielos gabaliņos, apber ar 1 ēd.k. cukura, kanēli, muskatriekstu un pierīvē nedaudz apelsīna miziņas, tad pievieno šļakstu upeņu sulas (vai izmanto ūdeni tā vietā), aplej ar ūdeni, un liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem, apmēram uz 40 minūtēm.

2. Pagatavo drumstalas- Visas sausās sastāvdaļas ieber bļodā, pievieno kokosriekstu eļļu, un ar rokām apmaisa, atstājot nevienmērīgus kunkulīšus. Ber drumstalas uz cepamā papīra, un ar cepešpannu liek iekšā krāsnī pie āboliem, 200 grādos uz apmēram 15-20 minūtēm.

3. Kad āboli izsulojušies un mīksti, un drumstalas nobrūnējušas, ņem labumus ārā no krāsns un ļauj nedaudz atdzist.

4. Ābolus kārto burciņās, aplejot ar cukuraino sulu no cepešpannas, pa virsu berot kraukšķīgās drumstalas. Nogarnē ar indijas riekstiem un pasniedz!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB