Mandeļu milti

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Mandeļu milti
Foto: Katrīna Lipska

Ievads

Mandeļu milti aizvien vairāk kļūst populāri arī Latvijā. Tos var lietot cilvēki, kas nedrīkst vai nevēlas uzturā lietot glutēnu (graudaugu olbaltumvielu), konditori un tie, kuriem tie vienkārši garšo!


Sastāvdaļas


Pagatavošana

1. Iesilda krāsni uz vidēju/zemu temperatūru.

2. Liek biezumus uz cepamā papīra un izklāj pa visu pannu.

3. Dehidrē (ūdens iztvaikošanas process) krāsnī apmēram stundu, ik pa laikam apmaisot, sadrupinot lielākus miltu pikučus.

4. Kad milti sausi, tos atdzesē un samaļ dzirnaviņās, blenderī vai virtuves kombainā.

5. Uzglabā slēgtā traukā.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Es nupat nopirku TRS "Asias finest foods", almond powder, kas pēc garšas šķiet vnk smalki samalta mandele, kaut gan garša it kā tiešām viegli grauzdēta. Vai mēdz būt arī citādi pagatavošanas veidi? Kā atšķirt?!

  • Mandeļu milti visbiežāk ir tieši maltas mandeles, bet šis pagatavošanas veids ir mazliet citādāks, jo daļa olbaltumvielu un minerālvielu palikušas pagatavotajā pienā.. šie milti ir sausāki un irdenāk, manuprāt, kā vienkārši maltas mandeles!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB