Padomi pirms gatavot pudiņus

Padomi pirms gatavot pudiņus
Foto: Helēna Strazdiņa

Ievads

Čia sēklu pudiņus var gatavot visdažādākajos veidos, vienkārši samiksē mīļākās ogas un augļus ar kādu no pieniem(mandeļu, kaņepju, saulespuķu, kokosriekstu, u.c.), ja nepieciešams- saldinātāju pēc izvēles (medu, kļavu sīrupu, dateles u.c.), un tas jau ir gandrīz gatavs! Par pudiņa bāzi es saucu to masu, kas ir gandrīz gatavs pudiņš, taču vēl bez pašas svarīgākās detaļas- čia sēklām! Tātad Tava bāze var būt mellenes, upenes un medus sablenderēts kopā mandeļu pienu vai, piemēram, kokosriekstu piens ar ananānsu un banānu.. mmm! Vēl pāris padomu, lai Tavs čia sēklu pudiņš būtu lieliska debija Tavā pudiņu vēsturē :)


Piezīmes

  • Ja gatavā pudiņa bāze ir biezas konsistences, čia sēklas vajadzētu iepriekš noturēt ūdenī (čia un ūdens attiecībai būtu jābūt tādai, lai veidotos želejveida masa. Ja ūdens būs par maz, sēklas izveidos ļoti biezu, līmveida masu, ko būs grūti iemaisīt pudiņā).
  • Ja bāze sanākusi šķidra, čia sēklas nav nepieciešams mērcēt, un tās var pievienot pat vairāk nekā norādīts receptē, lai pudiņš vairāk "saželētu".
  • Tā kā čia sēklas uzsūc daudz šķidruma, tās mazina arī saldo garšu, ieteicams nogaršot pudiņu pirms pasniegšanas, kad sēklas uzbriedušas.
  • Ja negribas pudiņus taisīt tik saldus, tiem var pievienot, piemēram, rīvētu apelsīnu mizu, laima sulu, žāvētas dzērvenes, ķiršus, būtībā klāt var likt visu, kas nāk prātā, tikai jāsāk eksperimentēt!
  • Ja traucē graudainā sēklu tekstūra, tās var iepriekš samalt un pievienot pulvera veidā!
  • Un atceries, ja uzturā daudz lieto čia sēklas, ir jāpalielina ūdens daudzums- pretējā gadījumā var rasties aizcietējumi. :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB