Pad Thai (Taizeme)

Pad Thai (Taizeme)
Foto: Ance Anna Šternberga

Ievads

This is as traditional as it gets!

 

Šis ir tik tradicionāli, cik vien tradicionāls taizemiešu ēdiens var kļūt! Pad thai nūdeles Taizemē var pasūtīt, šķiet, pat picērijā. Savā ceļojumā sanāca ēst gan tādu pad thai, kur cauri sita uz galda stāvošais Heinz kečups, gan tādu, kur viss likās tik svaigs un pašu gatavots, ka kusa mute.. Šī recepte ir kaut kas pa vidu – garšo lieliski, taču aizvien šķiet, ka daži labākie knifiņi pieder pašiem taizemiešiem.


Sastāvdaļas

  • 300g rīsu nūdeles (plakanas), apmēram 1/3-1/2 no pakas
  • 3 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • ½-1 ēd.k. tamarinda pastas (pievienot pakāpeniski, lai nesanāk par skābu)
  • 2 ēd.k. sojas mērces (vai bezglutēna Tamari mērce)
  • 1 ēd.k. ar kaudzi nerafinēta cukurniedru cukura
  • 1 smalki sakapāts sarkanais sīpols
  • ½ tasīte Oscar’s fish garneles
  • 1 laims
  • 2 ēd.k. svaigi grauzdēti un smalki sakapāti zemesrieksti
  • ½ tējk. čilli
  • 3 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 2 ēd.k. zivju mērces
  • 1 ola
  • ½ tasīte sagrieztu lociņu
  • Dārzeņi pēc izvēles (smalki rīvēti burkāni, pupiņu asni, saldais čilli)

Pagatavošana

  1. Vispirms nomērcē nūdeles. Katrs ražotājs uz iepakojuma norādīs attiecīgo nūdeļu mērcēšanas laiku un veidu. Tās, kuras izvēlos es, jāaplej ar karstu ūdeni.
  2. Vok pannā uzkarsē kokosriekstu eļļu, pievieno sīpolus un ķiploku un, ik pa laikam maisot, gatavo, līdz sīpoli caurspīdīgi.
  3. Tad pievieno zivju mērci, sojas mērci, cukuru, tamarinda pastu un čilli, apmaisa un pievieno nūdeles.
  4. Nepārtraukti maisot un ar pannas lāpstiņu sadalot nūdeles mazākos gabaliņos, sautē, līdz nūdeles apmaisījušās ar garšvielām un ir mīkstas.
  5. Pievieno garneles, apmaisa.
  6. Ja nepieciešams, var pievienot vēl kokosriekstu eļļu.
  7. Iesit vienu olu klāt pie nūdelēm. Kārtīgi izmaisa, līdz ola ir gatava un iemaisīta visā ēdienā.
  8. Pievieno zemesriekstus un ½ laima sulas (pēc izvēles), pārber visu ar lociņiem un pasniedz.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB