Saldie rīsi ar zemesriekstu mērci

4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Saldie rīsi ar zemesriekstu mērci
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Brokastis katram no mums ir īpaša ēdienreize- kāds brokastīs ēd tikai putras, cits pašu gatavotas granolas ar dabīgu jogurtu, vēl kāds "uzsēdies" uz olām, taču ir daži, kas tās neēd nemaz. Tā kā es piederu pie pēdējās kategorijas, brokastu recepšu sadaļu pati īsti neizmantoju- man šķiet, ka brokastīs var ēst visu to pašu, ko pusdienās vai vakariņās. Manā pasaulē brokastis ir tāda pati ēdienreize kā citas, patiesībā Ķīnieši pat uzskata, ka brokastis pabaro mūsu asinis, tāpēc tajās jāēd uzturvielām visbagātākie produkti- zivis, sēnes, bietes, olas un viss "kārtīgais". 

Tad nu pa vidu starp šīm patiesībām, es piedāvāju recepti, kas tikpat labi var kalpot kā deserts pusdienās :)


Sastāvdaļas

  • 1 tasīte basmati/jasmīnu rīsu
  • 2 tasītes kubiņos sagriezta saldā kartupeļa (1 vidējs)
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • ½ tējk. kanēļa
  • 2 tasītes ūdens

Mērcītei:


Pagatavošana

  1. Rīsus kārtīgi noskalo.
  2. Vok pannā izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kanēli un noskalotos rīsus.
  3. Apmaisa un viegli apcep, pievieno saldo kartupeli, ūdeni un ar vāku virsū atstāj sutināties aptuveni 15 minūtes, vai līdz ūdens izgarojis un rīsi gatavi.
  4. Tikmēr pagatavo mērcīti – visas sastāvdaļas kārtīgi sablendē, līdz viendabīgai masai.
  5. Rīsus kārto bļodiņās, pārlejot ar zemesriekstu sviesta mērcīti un pārkaisot ar kanēli.

Piezīmes

Mērcītei var pievienot vairāk lazdu riekstu piena, lai tā būtu šķidrāka – tad, aplejot rīsus, ēdiens kļūs par saldo rīsu zupu. Tāpat šo mērcīti var izmantot arī citos desertos.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB