Saldā prosas putra

Pagatavošana: 30 min  /  3 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Saldā prosas putra
Foto: Ance Šternberga

Ievads

TopiVesels.lv rīkotajās "Veselības un Fitnesa" vasaras nometnēs svētdienu rītos dalībnieki varēja baudīt sildošo un saldo prosas putru, kuras radītāja ir TopiVesels.lv komandas gardāko recepšu autore Indra (jeb mana mīļā mamma!). Prosa nesatur glutēnu, tāpēc šis ir viens no produktiem, kuru iesaku lietot tiem, kuri raduši ēst putras un uzturā graudaugus lieto. No šīs receptes paēdīs apmēram 3 cilvēki.


Sastāvdaļas

  • 1 glāze BIO prosas no SUPER Garden
  • 1 glāze sakapātu dateļu, pēc vēlamā salduma
  • 3 glāzes ūdens
  • 1-2 ēd.k. Gī sviesta vai kokosriekstu eļļas vegānai versijai + apmaisīšanai un pasniegšanai
  • Kanēļa standziņas
  • Kanēlis, garmasala (garšaugu maisījums)
  • magoņu sēkliņas pēc vēlēšanās
  • Žāvētas dzērvenes, pīlādžogas pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Uzkarsē pannu un izkausē taukvielas.
  2. Apcep uz pannas kanēli, garmasalu un kanēļa standziņas (ja izmanto!)
  3. Tad uz pannas uzber prosu, apmaisa un mazliet apcep.
  4. Pievieno sagrieztās dateles, apmaisa un pievieno ūdeni. Uzliek vāku un atstāj gatavoties apmēram 20-25minūtes.
  5. Kad prosa uzbriedusi, to noņem no uguns, pievieno magoņu sēkliņas, dzērvenes un pīlādžogas pēc izvēles un apmaisa ar papildus taukvielām, lai putra sātīgāka!
  6. Pasniedz nogarnētu ar magoņu sēkliņām!

Piezīmes

Var pievienot mazliet apelsīna sulas no www.partikasgrozs.lv  BIO apelsīniem, pierīvētu apelsīna miziņu vai lavandas ziediņus.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB