Rūgušpankūkas

Pagatavošana: 30 min  /  2 personām  /  Bez glutēna  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Rūgušpankūkas
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Pankūku nosaukums varētu arī neraisīt kārdinājumu uzzināt recepti. Tomēr, ja reiz tik tālu esi ticis.. laikam būsi gana ziņkārīgs, vai ļoti kārs uz pankūkām! :) Šī ir māāzliet papildināta recepte no viena no maniem veselīgā dzīvesveida mentoriem Krisa Kresera (Chris Kresser).


Sastāvdaļas

Griķu sagatavošanai:
  • 1 glāze BIO SUPER Garden negrauzdēto/svaigo griķu
  • 2 glāzes rūgušpiena

 

Pankūkām:

  • 1 glāze rūgušpiena
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. ar kaudzi maltu čia sēklu (var aizvietot ar maltām linsēklām)
  • šķipsna sāls
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. garšvielu maisījuma kafijai no Sonnentor
  • Gī sviests vai cita taukviela cepšanai

 

Pasniegšanai: 

  • Āboli
  • Plūmju čatnijs
  • u.c.

 *Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO Čia sēklas un SUPER Garden Himalaju sāli


Pagatavošana

  1. Griķus aplej ar rūgušpienu, trauku apsedz ar dvieli un liek uz nakti uzbriest (šāda griķu "aktivizēšana" rūgušpienā ļaus tiem būt vieglāk sagremojamiem un mīkstākiem).
  2. No rīta griķu graudus noskalo un ber blendera krūzē kopā ar pārējām sastāvdaļām.
  3. Blendē, līdz masa vienmērīga. Šajā brīdī var pievienot sagrieztus ābola gabaliņus, ja ir vēlēšanās, vai citas piedevas.
  4. Uzkarsē eļļu uz pannas un lej pa vienai pankūkai. Ieteiktu izmantot metāla apaļu formīti, lai pankūkas būtu "pufīgākas" un neizplūstu pa visu pannu.
  5. Cep no vienas puses līdz pankūka gandrīz viscaur izcepusies, tad apmet uz otru pusi un cep, līdz tā zeltainā krāsā.
  6. Pasniedz ar plūmju čatniju, āboliem, vai ko citu pēc izvēles!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Ļoti gardas pankūkas sanāca, pilnīgi citādas nekā cepot no griķu miltiem, turpmāk šī būs mana favorīta recepte pankūkām. Paldies par recepti:)

  • Ļoti forši! Lai garšīgi :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB