Ievads
Pankūku nosaukums varētu arī neraisīt kārdinājumu uzzināt recepti. Tomēr, ja reiz tik tālu esi ticis.. laikam būsi gana ziņkārīgs, vai ļoti kārs uz pankūkām! :) Šī ir māāzliet papildināta recepte no viena no maniem veselīgā dzīvesveida mentoriem Krisa Kresera (Chris Kresser).
Sastāvdaļas
Griķu sagatavošanai:
- 1 glāze BIO SUPER Garden negrauzdēto/svaigo griķu
- 2 glāzes rūgušpiena
Pankūkām:
- 1 glāze rūgušpiena
- 2 olas
- 2 ēd.k. ar kaudzi maltu čia sēklu (var aizvietot ar maltām linsēklām)
- šķipsna sāls
- 1/2 tējk. sodas
- 1/2 tējk. kanēļa
- 1/2 tējk. garšvielu maisījuma kafijai no Sonnentor
- Gī sviests vai cita taukviela cepšanai
Pasniegšanai:
- Āboli
- Plūmju čatnijs
- u.c.
*Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO Čia sēklas un SUPER Garden Himalaju sāli
Pagatavošana
- Griķus aplej ar rūgušpienu, trauku apsedz ar dvieli un liek uz nakti uzbriest (šāda griķu "aktivizēšana" rūgušpienā ļaus tiem būt vieglāk sagremojamiem un mīkstākiem).
- No rīta griķu graudus noskalo un ber blendera krūzē kopā ar pārējām sastāvdaļām.
- Blendē, līdz masa vienmērīga. Šajā brīdī var pievienot sagrieztus ābola gabaliņus, ja ir vēlēšanās, vai citas piedevas.
- Uzkarsē eļļu uz pannas un lej pa vienai pankūkai. Ieteiktu izmantot metāla apaļu formīti, lai pankūkas būtu "pufīgākas" un neizplūstu pa visu pannu.
- Cep no vienas puses līdz pankūka gandrīz viscaur izcepusies, tad apmet uz otru pusi un cep, līdz tā zeltainā krāsā.
- Pasniedz ar plūmju čatniju, āboliem, vai ko citu pēc izvēles!
2 komentāri:
Ļoti gardas pankūkas sanāca, pilnīgi citādas nekā cepot no griķu miltiem, turpmāk šī būs mana favorīta recepte pankūkām. Paldies par recepti:)
Ļoti forši! Lai garšīgi :)