Pirmpiena pudiņš ar zīdkoka ogu musli

Pagatavošana: 5 min  /  1 personai  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri
Pirmpiena pudiņš ar zīdkoka ogu musli
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Jaunpiens, pirmpiens jeb kolostrums.. daudz dažādu viedokļu, argumentu un pretargumentu. Kamēr es pati vēl esmu pētniecības procesā, līdz detalizētam rakstam man vēl ir jānobriest, bet tikmēr, padalos ar Tevi gardā receptē un zemāk Piezīmēs- dažās idejās, kāpēc jaunpiens var būt arī ļoti noderīgs mūsu veselībai.


Sastāvdaļas

  • 1 glāze jaunpiena
  • 1 glāze melleņu
  • 1 ēd.k. medus

muslim

  • SUPER Garden zīdkoka ogas
  • SUPER Garden Bio godži ogas
  • 95% melnā šokolāde vai drupinātas kakao pupiņas
  • Citas sastāvdaļas pēc izvēles

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO drupinātās kakao pupiņas


Pagatavošana

  1. Jaunpienu sablenderē ar mellenēm un medu.
  2. Lej gatavo pudiņu bļodā, pārber ar sagatavoto musli un izbauda!

Piezīmes

Pēc bioloģiskām un fiziskām īpašībām jaunpiens atšķiras no piena, visbūtiskākā atšķirība ir imunoglobulīni, kas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc mazulis ir jābaro ar krūti, lai nodrošinātu viņam iespējami labāko veselību visas dzīves garumā. Jaunpiens ir pirmā barība mazulim, kas sniedz visu nepieciešamo jaundzimušā attīstībai ļoti koncentrētā formā.

Pieaugušajiem jaunpiens var palīdzēt nospiest "restarta" pogu imunitātei un spēcināt novārdzinātus un slimus organismus, pasargāt no vīrusiem un gripas, sakārtot gremošanu- nodrošinot augstu aizsardzību pret iekaisumiem zarnu traktā un uzlabojot zarnu mikrofloru-, palīdz pret alerģijām, psoriāzes un citām saslimšanām.

 

Kas ir interesanti.. pastāv uzskats, ka jaunpiens nav sugai specifisks, tāpēc arī govs jaunpienu cilvēks var izmantot, lai atveseļotu sevi. Vērtīgākais ir tieši pirmā slaukuma jaunpiens, ar katru nākošo slaukšanas reizi pienā ir aizvien mazāk un mazāk šo vērtīgo bioloģiski aktīvo vielu un vitamīnu.

 

Teliņš no jaunpiena slaukšanas nekādā ziņā netiek apdalīts, jo savas dzīves pirmajos brīžos nav spējīgs izdzert tik daudz, cik slaucamā govs saražo. Tāpēc mieru, tikai mieru- atrodam savus mīļos lauksaimniekus, kuri mīl savas gotiņas un pret tām izturas draudzīgi, saudzīgi un veselīgi, tad arī jaunpiens būs gana vērtīgs, teliņš padzēries un mēs- veseli!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB