Kvinojas putra ar pekanriekstiem

Kvinojas putra ar pekanriekstiem
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Sātīgas, olbaltumvielām bagātas un gardas brokastis!


Sastāvdaļas

  • 1/2 krūze kvinojas sēklu
  • 1 krūze mandeļu piena
  • divas saujas pekanriekstu
  • BIO Ceilonas kanēlis
  • Mellenes (vai citas svaigas odziņas pēc izvēles)
  • Saldinātājs pēc izvēles- kļavu sīrups, kokosriekstu palmu cukurs, u.c.

 

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO kvinoju un BIO kokosriekstu palmu cukuru


Pagatavošana

  1. Daļu pekanriekstu sasmalcina, un nedaudz apgrauzdē uz pannas kopā ar veselajiem riekstiem.
  2. Liek vārīties kvinoju mandeļu pienā, pieber sasmalcinātos pekanriekstus, kanēli un saldinātāju.
  3. Kad putra gatava, liek traukā un uzber pa virsu odziņas, izdekorē ar veselajiem pekanriekstiem.

Piezīmes

Kvinojas putra nav tāda, kāda mums ir pierasta auzu pārslu putra vai citas lipīgās, kvinoja pati par sevi ir irdena, tāpēc putra neveidosies pārāk viendabīgi bieza, bet tas nenozīmē, ka tā nav izvārījusies!

 

Kvinojas sēklu un piena attiecību var variēt, atkarībā no tā, cik biezu vai šķidru putru vēlas. Kvinoju iepriekš nomērcējot, pienu nevajadzēs tik daudz, un sēkliņas izvārīsies mīkstākas, nekā tās vārot nemērcētas.

 

Pagatavo pats savu mandeļu pienu, recepte šeit!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB