Amaranta saldās pankūkas

Pagatavošana: 20 min  /  3 personām  /  Bez glutēna  /  2 komentāri
Amaranta saldās pankūkas
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Ir cilvēki, kuri vienkārši nevar bez pankūkām.. :)

Šī ir bezglutēna pankūku recepte, kuras pamatā ir amaranta sēklu milti. Amaranta sēklas atgādina mazus graudiņus, tās ir bagāts olbaltumvielu avots, jo satur līdz pat 16% pilnvērtīga proteīna (satur visas neaizvietojamās aminoskābes), tas nozīmē, ka pankūkas būs arī daudz sātīgākas! Amaranta milti satur arī citus mikro un makroelementus, vitamīnus, minerālvielas, kā arī dažādus antioksidantus!


Sastāvdaļas

  • 4 ēd.k. Amaranta miltu, ar kaudzīti!
  • 4 ēd.k. griķu miltu
  • 4 olas
  • 1 glāze ūdens
  • Kanēlis, Garam masala pēc garšas
  • šķipsna sāls
  • Gī sviests/kokosriekstu eļļa/olīveļļa cepšanai

 

Mērcei:

  • Medus
  • Mellenes
  • Samteņu ziedlapiņas

*Iesaku izvēlēties SUPER Garden Himalaju sāli un BIO kokosriekstu eļļu


Pagatavošana

  1. Samaisa kopā visas sausās sastāvdaļas.
  2. Tad pievieno iepriekš sakultas olas, un izmaisa pakāpeniski pievienojot ūdeni.
  3. Ļauj lai mīkla nedaudz uzbriest.
  4. Uz pannas, kurā sakarsēta eļļa, lej mīklu veidojot neliela izmēra pankūciņas. Apcep no abām pusēm.
  5. Pasniedz pārlietas ar medu un pārkaisītas ar samteņu ziedlapiņām. Pēc izvēles var sablendēt mellenes kopā ar medu, pagatavojot svaigu ievārījuma mērcīti.

Piezīmes

Pankūkas var gatavot izmantojot tikai amaranta miltus, tad tās būs sātīgākas un ar spēcīgāku garšu!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Paldies par recepti! Vai ir idejas, kā varētu aizstāt arī olas? Man ir nepanesamība uz miltiem, olām un poienu. Paldies jau iepriekš!

  • šajā receptē olas aizstāt varētu būt pagrūti, jo amaranta milti nav no ķepīgajiem! Var jau mēģināt malt čia sēklas vai linsēklas, bet es nezinu, vai izcepsies.. ja Tev sanāk, padalies! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB