Katrīnas Mames biešu krēmzupa

5 personām  /  0 komentāri
Katrīnas Mames biešu krēmzupa
Foto: Katrīna Mame

Ievads

"Mani vienmēr fascinējis maksimāli vienkāršs ēdiens, kas balstīts augu valsts sastāvdaļās. Ideāli, ja dārzeņi auguši tepat Latvijā un ir sezonā šobrīd. Man patīk dārzeņu tīro garšu papildināt ar aromātiskām un Austrumu virtuvei raksturīgām garšvielām. Un šajā zupā tas viss ir – tīrā Latvijas bietes garša, kas papildināta ar kumīnu aromātam un nedaudz čili pikantumam. Borščs var iet atpūsties :)"

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sarīvēta ingvera
  • 1 kg sarkano biešu
  • 2 vidēja izmēra kartupeļi
  • 1 ēdamkarote kumīna sēklu
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  • 1 tējkarote garam masala garšvielas (var arī iztikt bez)
  • 1/2 tējkarote čili pulvera
  • 700 ml vāroša ūdens
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 1/2 citrona sula
  • Sāls pēc garšas
  • Pasniegšanai – bezpiedevu jogurts, pupiņas pēc izvēles

Pagatavošana

1. Sīpolu un ķiploku sakapā. Katlā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolu, ķiploku un ingveru. Maisot pacep visu ~3 minūtes.
2. Kartupeļus un bietes nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Kumīna un koriandra sēklas samaļ piestā vai mazā blenderī (var izmantot arī jau samaltas garšvielas). Katlā liek sagrieztās bietes un kartupeļus, kā arī kumīnu, koriandru, garam masala un čili pulveri. Maisot pasautē visu vēl 5 minūtes.
3. Lej katlā ūdeni, uzliek vāku un vāra 25 minūtes vai līdz bietes ir mīkstas.
4. Kad bietes gatavas, noņem katlu no uguns. Pievieno kokosriekstu pienu un sablendē zupu līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei.
5. Pievieno citrona sulu, sāli un pasniedz zupu ar karoti bezpiedevu jogurta, pupiņām un kādiem zaļumiem.

Piezīmes

Katrīna Mame ir kulinārijas bloga krustnaglina.lv autore.

 

 

Katrīna par sevi: "Esmu cilvēks, kura prātu lielāko dienas daļu nodarbina ēdiens. Dažreiz man pašai tas liekas jocīgi, bet tā nu tas ir. Savu mīlestību uz vienkāršu, nesamocītu un pārsvarā augu valstī balstītu ēdienu rādu arī citiem, rakstot blogu krustnaglina.lv. Brīvajā laikā pavadu laiku ar draugiem, gatavoju un dzeru kafiju, kā arī cenšos iemānīt vīra uzturā vairāk dārzeņu."

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB