DIVI 10 ķirbja un zemesriekstu krēmzupa

2 personām  /  2 komentāri
DIVI 10 ķirbja un zemesriekstu krēmzupa
Foto: DIVI 10

Ievads

"Gatavojot vienmēr cenšamies izmantot Latvijas sezonālās veltes, tajā pašā laikā nebaidoties eksperimentēt arī ar eksotiskiem produktiem. Kā šoruden novērojām, mūsu pašu vietējais sviesta ķirbis lieliski draudzējas ar zemesriekstu sviestu, tāpēc piedāvājam nu jau mums ļoti iemīļotu, pavisam vienkārši pagatavojamu, krēmīgu ķirbja un zemesriekstu zupu. Tāds silts rudens apskāviens zupas bļodiņā!"


Sastāvdaļas

  • 500-600g sviesta ķirbis
  • ½ glāze sarkanās lēcas
  • 1 ēd.k. krēmveida 100% zemesriekstu sviests bez piedevām
  • 1 liels sīpols
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • Eļļa
  • Svaigs rozmarīns
  • 1 tējk. saldās paprikas pulveris
  • Sāls, pipari
  • Šķipsniņa kajēnas pipari
  • Tējkarote svaigs ingvers
  • Ūdens
  • Grauzdēti zemesrieksti un zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā ielej eļļu un uzkarsē uz plīts. Pievieno rupji sagrieztu sīpolu, ķiploku, pāris rozmarīna lapiņas un apcep, līdz sīpols kļuvis caurspīdīgs.
  2. Tikmēr notīra un sagriež ķirbi kubiciņos. Pievieno katliņa saturam un nedaudz apcep.
  3. Katliņā ierīvē nomizotu ingvera gabaliņu un pievieno paprikas pulveri.
  4. Tad katliņa saturam pievieno ūdeni, aptuveni 1-½ glāzi, un atstāj vārīties uz lēnas uguns, līdz ķirbis kļūst mīkstāks.
  5. Tad pievieno lēcas un sāli, kajēnas un melnos piparus pēc garšas. Turpini vārīt.
  6. Kad ķirbis un lēcas jau jūk ārā, noņem zupu no uguns un ar rokas blenderi uzmanīgi blenderē masu, līdz tā kļūst vienmērīga. Ja konsistence šķiet par biezu, pievieno karstu ūdeni.
  7. Nobeigumā kārtīgi iemaisa zupā zemesriekstu sviestu un ķirbju-zemesriekstu zupa ir gatava.
  8. Pasniedz ar grauzdētiem zemesriekstiem un zaļumiem. Lai garšo!

Piezīmes

DIVI 10 par sevi:

"DIVI 10 jeb Justīne & Monika esam laba ēdiena entuziastes un www.divi10.com autores. DIVI 10 stāsts nav tikai par ēdienu un gatavošanu, bet gan par skaistu dzīvesveidu, kurā vērtība ir laimīgi cilvēki un labs ēdiens. Ikdienā ar pievilcīgām ēdienu fotogrāfijām, vērtīgām receptēm un harmonisku dizainu mēs gribam iedvesmot citus ne tikai gatavot, bet arī izkāpt no ierastajiem rāmjiem un vienkārši baudīt brīdi tagadnē - vai nu atrodoties ar abām kājām nepieradinātā dabā, lauku piemājas dārzā vai esot aizņemtās pilsētas ikdienas skrējienā." 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.

2 komentāri:

  • Paldies, garšīgi - un variējami. Nedaudz atkāpos no dotajām proporcijām un produktiem, man bija ķirbju-šķelto zirņu-burkānu zupa. Bet garšvielu kombinācija forša + puravs, dažādas sēkliņas, mazliet brūnais cukurs un citrona sula grašas niansēm, varbūt vēl šis tas no sērijas "kas bija/nebija mājās". :D

  • Super, prieks dzirdēt, ka garšoja arī eksperimenta recepte :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB